Met een mix van opwinding en nostalgie schrijf ik dit blog. Want na 18 jaar verlaat ik de provincie Gelderland en stop ik als teammanager van het team Ontwerp en Realisatie. De laatste 4,5 jaar was ik er ook directievoerder van de Gelderse wegenbouwprojecten. Ik heb hier ontzettend veel waardevolle ervaringen opgedaan en met geweldige mensen samengewerkt. Maar het is tijd voor een nieuw avontuur: Rust in je Brein.

Tijdens mijn werk bij de Provincie Gelderland startte ik al met het coachen van mijn team. De focus lag hierbij op:

 • het (terug)vinden van je werkgeluk
 • het doen van werk dat je leuk vindt
 • (weer) energie halen uit je werk
 • werken aan breingezondheid, gezond naar huis gaan aan het eind van de dag.
 • loopbaanontwikkeling
Werkgeluk

Uit dit werk haalde ik zelf ook werkgeluk! Het gaf me voldoening om collega’s te coachen. Gaandeweg realiseerde ik me ook dat er beperkingen waren, juist vanwege die bestaande werkrelatie.

Soms wil je als coach dieper gaan, verder gaan en meer resultaat behalen in iemands persoonlijke ontwikkeling. Maar binnen je eigen team kun je maar tot een bepaald niveau coachen. Om die reden heb ik de moeilijke beslissing genomen om mijn werk voor de Provincie achter me te laten.

Rust in je brein

In mijn eigen coachingpraktijk “Rust in je Brein” ben ik volledig onafhankelijk. Als buitenstaander kan ik diepere lagen aanboren, verder gaan, meer de confrontatie aangaan en daardoor nog betere resultaten behalen. Deze nieuwe stap stelt me in staat om mijn expertise en ervaring te gebruiken en professionals in het ruimtelijk domein te begeleiden. Projectleiders, adviseurs, uitvoerders en alle andere resultaatgerichte mensen bij zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer. Deze professionals werken aan complexe ruimtelijke opgaven waarbij veel verschillende belangen meespelen. Er wordt onder hoge (tijds)druk gewerkt. Ik zie dat ze daardoor altijd bezig zijn met hun werk. Vaak werken ze ’s avonds door, of liggen ze wakker van zorgen. Ze staan altijd onder druk, vooral omdat er vaak veel geld en strakke planningen mee gemoeid zijn.

Coaching en training

Door mijn werk bij de Provincie ben ik bekend met hun zorgen, angsten en dilemma’s. Maar weet ik ook hoeveel invloed je zelf hebt op de druk die je ervaart. Ik kijk er dan ook naar uit om hen te kunnen begeleiden door middel van coaching. De belangrijkste thema’s waar ik me op wil richten zijn:

 • in verbinding komen met jezelf
 • naast het werk met en in je hoofd, ook weer leren voelen (hoe het met je gaat)
 • het bereiken van een gezonde balans tussen werk en privé
 • het ontwikkelen van zelfvertrouwen

Binnen mijn coachingpraktijk bied ik verschillende mogelijkheden aan:

 • Eén-op-één coaching waarin ik persoonlijke begeleiding bied aan mensen die behoefte hebben aan ondersteuning en uitkijken naar groei.
 • Teamcoaching, waarbij ik teams help om effectiever samen te werken en hun doelen te bereiken.
 • Trainingen op het gebied van communicatie, waarbij ik praktische vaardigheden aanreik die de communicatie en interactie binnen teams kunnen verbeteren.
 • NLP trainingen (Neuro-Linguïstisch Programmeren), een krachtige methode om gedachten, gevoelens en gedrag te beïnvloeden en persoonlijke groei te bevorderen.
Kennismaking

Ik nodig je graag uit om mij als coach en trainer te leren kennen. Als jij of jouw team baat kunnen hebben bij mijn begeleiding, stuur me dan gerust een berichtje. Samen kunnen we bespreken wat ik voor jou en/of je team kan betekenen en hoe ik je of jullie kan ondersteunen bij het bereiken van meer werkgeluk, balans en succes.

Ik kijk uit naar dit nieuwe avontuur en de mogelijkheid om professionals in het ruimtelijk domein te helpen om rust te vinden in hun brein, in verbinding te komen met zichzelf en hun potentieel volledig te benutten. Laten we samen breinvriendelijk gaan werken!