Effectiever communiceren? Ken je brein!
Vaak gaan mensen ervan uit gaan dat hun brein hetzelfde werkt als het brein van hun collega’s, partner of vrienden. Je denkt dat iedereen hetzelfde beeld heeft over gehouden aan een vergadering, een gesprek of van de afspraken die zijn gemaakt. En vervolgens ben je verbaasd, of waarschijnlijk zelfs geïrriteerd, als iemand in eens iets anders doet dan dat je dacht dat er afgesproken is. Hoe frustrerend is dat? Herkenbaar? Wil je effectiever communiceren? Ken je brein!

Ieders brein werkt namelijk anders en daarmee is ook de manier van communiceren anders. Het is dan ook logisch dat iedereen een ander beeld overhoud van een vergadering, gesprek of van de gemaakte afspraken. Hoe waardevol is het dan om te investeren in een training over de werking van het brein. En daarmee verbetert de communicatie in het team of het bedrijf. Waardoor er efficiënter en productiever gewerkt wordt.

Voordelen van medewerkers en/of teams trainen over de werking van het brein en het effect op de communicatie heeft vele voordelen:

Verbeterd zelfinzicht

Werknemers snappen beter hoe hun brein werkt en wat dat betekent voor de manier waarop zij informatie tot zich nemen en de manier waarop ze weer communiceren met anderen.

Betere interne communicatie

Wanneer werknemers beter leren communiceren, worden ze effectiever en efficiënter in informatie delen. Dit leidt tot betere samenwerking en hogere productiviteit.

Verhoogde klanttevredenheid

Als werknemers effectiever kunnen communiceren met klanten, begrijpen ze beter wat de klanten nodig hebben, stellen ze de juiste vragen en kunnen ze problemen oplossen. Dit verbetert de klantervaring en leidt tot meer loyaliteit.

Relaties verbeteren

Door effectieve communicatie bouwen werknemers betere relaties met elkaar op wat de teamdynamiek zal verbeteren. Dit verbeterd de moraal op de werkvloer. Het werkplezier en werkgeluk van medewerkers neemt toe.

Vermindering van fouten

Miscommunicatie leidt tot fouten en vertragingen. Door goede communicatievaardigheden en elkaar beter begrijpen, kunnen werknemers deze fouten verminderen.

Rust en balans

Wanneer medewerkers weten hoe hun brein werkt, kunnen ze ook leren hoe zij breinvriendelijker kunnen werken. Ze werken meer gefocust, zijn efficiënter en houden meer energie over. Daardoor ontstaat er rust en balans.

 

Effectiever communiceren? Ken je brein!

Bedrijven die zich richten op de groei en geluk van hun medewerkers zijn succesvoller dan taakgerichte organisaties. Investeren in een training over de werking van het brein en het effect op de communicatie tussen mensen is dan ook zeer de moeite waard. Het is investeren in de productiviteit van je bedrijf of team.

Wil je samen ontdekken wat dit voor jouw bedrijf, team of medewerkers kan betekenen?