Resultaatgericht.

Ik werk met veel resultaatgerichte mensen die werken aan complexe ruimtelijke opgaven. En ja, zelf ben ik ook erg resultaatgericht!

Resultaatgerichte mensen hebben het einddoel voor ogen en weten waar ze naar toe werken. Ze werken projectmatig en doen er alles aan het om resultaat binnen de afspraken, de gestelde tijd en gestelde financiën te halen. Het liefst natuurlijk in een rechte lijn naar het doel.

Er komen vrijwel altijd onverwachte uitdagingen, de spreekwoordelijke beren op de weg. Hierdoor raakt het einddoel even uit zicht en ontstaan er zorgen over tijd en geld. Dit geeft vaak spanning en stress. Er komen allerlei gevoelens en emoties vrij. Bijvoorbeeld het gevoel van falen of niet goed genoeg zijn, komt ineens in je lijf en in je gedachten. Met als gevolg veel spanning in je lijf, slapeloze nachten, korte lontjes en soms zelfs fysieke klachten.

De kunst is om er bewust voor te kiezen om ook deze uitdaging aan te gaan. Te accepteren dat dit erbij hoort en dat je hier weer doorheen komt. Natuurlijk is het vervelend dat er iets gebeurt wat je niet voorzien had en waar je zelfs misschien geen invloed op had. Maar durf tegen jezelf te zeggen dat het erbij hoort en dat het even spannend is, maar dat je weet dat je dit weer zal oplossen en dat je uiteindelijk weer bij het einddoel komt.

Jij kan er zelf voor kiezen om de spanning niet te groot te laten worden! En zelfs om plezier te halen uit het oplossen van dit probleem en het uit de weg ruimen van deze beer om je einddoel weer te gaan zien.

 

Persoonlijke ontwikkeling.

Dit geldt ook wanneer je werkt aan persoonlijke ontwikkeling. Je gaat niet in een lineaire lijn naar je doel. Geniet van de reis er naar toe. Dat gaat met ups en downs, met twee stappen vooruit en vaak weer één terug. Maar weet dat je op de goede weg bent. Sta af en toe even stil en kijk even achterom in waar je vandaan komt. En kijk om je heen in waar je nu bent. Geniet van de ruimte tussen waar je nu bent en waar je wilt zijn!

Weten hoe jij dat ook kan doen?