Ik krijg vaak de vraag: ‘wat is het verschil tussen het Talentenpaspoort en persoonlijkheidstesten?’ Dat legt zich het beste uit aan de hand van een ijsberg. Boven het wateroppervlak zie je vaak maar een klein deel van de ijsberg. Onderwater zit nog een groot robuust deel van de ijsberg. Veel persoonlijkheidstesten gaan over de wereld boven water. Het Talentenpaspoort gaat over de onderwaterwereld.
Bovenwater: doen

Wat je boven water van iemand ziet, is wat iemand doet. Het is je gedrag, de kennis die je hebt opgedaan en de vaardigheden die je ontwikkeld hebt. Het is het gedrag wat zichtbaar is wanneer je bijvoorbeeld met elkaar samen werkt. Je hebt een gedragsstijl en die kan ook verschillen, bijvoorbeeld afhankelijk van een goede of slechte dag of de stijl van mensen met wie je samenwerkt. Ook de kennis die je hebt opgedaan en de vaardigheden en competenties die je ontwikkeld hebt spelen zicht boven water af.

Onderwater: denken en willen

Voor een heel groot deel wordt je gedrag bepaald door wat er onderwater zit. Onder het water zit het denken en willen. Hier zitten onze normen, waarden, drijfveren en passies. Het zijn de zaken die we belangrijk vinden in het leven. En wat we belangrijk vinden wordt voor een groot deel bepaald door onze normen, waarden en overtuigingen. Deze hebben we al jong in onze opvoeding meegekregen. Denk aan: ‘ik moet altijd eerlijk zijn’, ‘je moet hard werken’, ‘respecteer de ander’ of ‘niet zeuren maar doorgaan’.

Dat wat we willen in ons leven, onze diepste motivatie, wordt bepaald door onze drijfveren. Dat is wat we echt belangrijk vinden en hoe we willen leven. Deze drijfveren zijn vaak onbewust en bepalen waarom we de dingen doen die we doen. Het gaat bijvoorbeeld om de behoefte aan autonomie, vermijden van risico’s of samenwerking.

Persoonlijkheidstesten

Veel persoonlijkheidstesten meten het gedrag, dat wat we doen. Het zijn de dingen die je boven water ziet. Deze testen gaan over het identificeren van gedrag en gedragsvoorkeuren. Ze maken je bijvoorbeeld bewust van je eigen gedragsvoorkeur en hoe je daarmee reageert op mensen met andere gedragsvoorkeuren. De testen kunnen je ook helpen in het ontwikkelen van je vaardigheden en competenties.

Het Talentenpaspoort

Het Talentenpaspoort gaat niet over je huidige gedrag of vaardigheden. Het geeft juist inzicht in jouw onderwaterwereld: jouw drijfveren en passies gecombineerd met je denkstijlen. Wanneer je jouw drijfveren en passies kent, leer je jouw diepere motivatie kennen. Wanneer je dat combineert met je denkstijlen, ontdek je je ware talent, jouw potentieel.
Met het kennen van je talenten krijg je ook inzicht waarom je bijvoorbeeld je huidige werk niet leuk vindt of er geen energie uit haalt. Want wanneer je niet werkt vanuit jouw talenten, moet je misschien gedrag en vaardigheden inzetten, die niet bij je passen. Dan kan je wel aan je kennisniveau werken en of je competenties verder ontwikkelen, maar dit kost dit je heel veel energie omdat het niet bij je onderwaterwereld past.

Het verschil tussen persoonlijkheidstesten en het Talentenpaspoort zit dus in het ontdekken van alleen je gedrag en vaardigheden of het ontdekken van je diepste drijfveren en je denkstijlen. En daarmee het ontdekken van je talenten!

Wanneer je werkt vanuit je talenten, vanuit je drijfveren en denkstijlen, werk je effectiever. Het kost je minder moeite om te functioneren in je werk. Je komt zelfverzekerd over, het werk kost je geen energie je doet het met plezier.

Ontdek ook jouw onderwaterwereld, jouw Talentenpaspoort, en werk effectiever en met meer plezier!