Inzicht met het Talentenpaspoort!

Vandaag had ik een mooi coachgesprek aan de hand van het Talentenpaspoort. En het blijkt maar weer: het kennen van je talenten is goud waard!

Soms voel je wel dat je in je huidige baan niet helemaal op je plek zit. Maar je kan misschien niet helemaal duiden waar dat nou in zit. Wat zijn de knoppen om aan te draaien? Wat zou er moeten veranderen om wel werkplezier te ervaren? Wat geeft je precies energie in je werk en waar kost het juist energie?

Het kennen van je (potentiële) talenten kan je daar perfect bij helpen. Soms zet je je talenten misschien al in, maar het kan ook zijn dat je nog niet al je talenten benut. Wanneer je werk niet past bij je talenten kost je dat energie. Wanneer je echter werkt vanuit je talenten geeft dat energie.

Vandaag deed een cliënt de ontdekking dat het werk, de taken die te doen zijn, perfect past bij de talenten van deze persoon en dus energie geeft! Het energielek blijkt in juist aan de mensgerelateerde kant te zitten. Dus de mensen met wie wordt samengewerkt, de organisatiecultuur en of de managementstijl passen niet bij het optimaal kunnen inzetten van de talenten. Een zeer waardevol inzicht die inspireert bij het nadenken over de verdere loopbaan.

Het Talentenpaspoort is een unieke en wetenschappelijk onderbouwde tool om je WERKelijke talenten te ontdekken. Het Talentenpaspoort maakt je emotionele en rationele talenten inzichtelijk. Je emotionele talenten zijn je drijfveren en passies. Je rationele talenten zijn je denkstijlen en manieren van informatieverwerking, dit is je mentale aanleg. Je WERKelijke talent = passie + aanleg.

Wil jij ontdekken wat jouw WERKelijke talenten zijn en hoe je deze optimaal inzet in je werk?

Bel, app of mail me gerust voor een vrijblijvende kennismaking.