Het is vandaag ‘Wandel naar je werkdag’ of ook wel ‘Wandel tijdens je werkdag’. Niet iedereen woont immers op wandelafstand van het werk.
Elke dag een stuk wandelen tijdens je werk, dat zou echt goed zijn. En wandel dan niet alleen tijdens de lunchpauze. Ook een overleg kan vaak prima wandelend buiten in de frisse lucht. Goed voor het lijf en voor je mindset. Ook wandelcoaching biedt vele voordelen!

Ik wandel veel. En ook het coachen doe ik vaak wandelend in de natuur. Het voeren van coachgesprekken wandelend in de natuur heeft veel voordelen:

 1. Fysieke activiteit
Wandelen tijdens de coachingsessie zorgt voor een lichamelijke activiteit. Deze lichamelijke activiteit draagt bij aan de verbetering van de algehele gezondheid en het welzijn.

2. Verandering van omgeving
In de buitenlucht wandelen stimuleert en geeft ook beweging in het brein. Daardoor ontstaan nieuwe inzichten en creativiteit. Het kan levendige gedachten en emoties oproepen die soms moeilijker te uiten zijn in een statische omgeving. Er ontstaat letterlijk lucht in onderwerpen die besproken worden.

3. Verbeterde stemming
Wandelen in de buitenlucht kan de stemming verbeteren. Het helpt om spanningen en stress te verminderen. Het heeft een positief effect op de mentale gezondheid en kan het geheugen en cognitieve functie verbeteren.

4. Betere focus
Door wandelen, is het gemakkelijker om te focussen op het gesprek en op de vitaliteit en energie van het lichaam, wat essentieel is bij het ontdekken van nieuwe inzichten en ideeën.

5. Versterkte zelfreflectie
Tijdens een coachingsessie biedt wandelen de kans om beter te reflecteren op persoonlijke vraagstukken. En om dieper in te gaan op vragen die tijdens de coachingsessie gesteld worden. Je bent niet steeds bezig met je coach aankijken, maar kan voor je uit kijken de natuur in. Dat geeft meer zelfreflectie.

6. Verminderde afleiding
Door te wandelen is er minder afleiding, zoals het checken van telefoons, het controleren van e-mails of andere activiteiten die het vermogen om te focussen op het huidige moment kunnen verstoren.

 

Wandelen en ook wandelcoaching biedt dus mooie voordelen. Wil jij eens vrijblijvend verkennen wat dit voor jou kan betekenen?