Blue Monday

Het is vandaag Blue Monday. Het zou de dag zijn waarop veel mensen zich neerslachtig voelen. Heb jij daar last van, in deze tijd of op andere momenten in het jaar?

Wist je dat je zelf heel veel invloed hebt op hoe je je voelt? Alles wat je aandacht geeft groeit. Wanneer je je focust op dingen die je niet wilt, zijn dat juist de dingen die je wel krijgt. Ons brein kan namelijk geen ontkenning onthouden. Wanneer je bijvoorbeeld niet aan een roze olifant wilt denken… waar denk je nu dan aan?

Dus denk zoveel mogelijk aan positieve dingen. Positief denken geeft je positieve energie en een prettig gevoel. Ik weet het, het klinkt makkelijker dan dat het is. Er zijn altijd omstandigheden waardoor je minder goed in je vel zit. Misschien is je relatie verbroken, ben je je baan kwijt, heb je stress en financiële zorgen of ben jij of een dierbare ziek. Dan is positief denken best een uitdaging.

Juist in die situaties is het belangrijk om te weten dat je zelf de keuze hebt hoe je hiermee om gaat. Ondanks dat het tegen zit kan je elke dag bewust positieve dingen benoemen waar je dankbaar voor bent. ‘Ja ik voel me rot en het leven zit even tegen, maar ik genoot vandaag van de zon die even scheen, of van de wandeling in het bos of van een kop thee met een vriendin‘. Geef de kleine positieve dingen, hoe klein ook,  zoveel mogelijk aandacht. Want, alles wat je aandacht geeft groeit! Je zult zien dat je je positiever gaat voelen.

En de kracht zit in de herhaling! Elke dag opschrijven of bewust uitspreken van de dingen waarvoor je dankbaar bent, geven je een positief gevoel. Hoe vaker je dit doet, hoe groter het gevoel.

Ik was vanmorgen dankbaar voor de vogels die fluiten in de tuin, de zon die gisteren weer even scheen, het eekhoorntje dat in de tuin in de boom heen en weer rende en het fijne huis waarin we wonen.

Waar ben jij dankbaar voor?

 

Heb je hulp nodig bij het leren hoe je positief kan denken? Neem gerust contact met me op, dan drinken we samen een kop thee.