Het is wereld hypnosedag.

Bij hypnose denken veel mensen aan ‘podiumhypnose’ waarin iemand bijvoorbeeld in eens een citroen lekker vindt. Onder hypnose gaan is veel minder spannend dan de meeste mensen denken. Hypnose is een toestand van diepe, geconcentreerde ontspanning. Het is te vergelijken met meditatie, een soort trance, waarin je gedachten en aandacht op één ding zijn ­gericht.

We zijn allemaal wel eens spontaan in een lichte vorm van hypnose. Bijvoorbeeld als je verdiept bent in een mooi boek en je niet merkt dat er een vraag aan je gesteld wordt. Of als je heerlijk aan het dagdromen bent, terwijl je ondertussen voor je uit staart en je auto tussen de witte lijnen op de weg houdt. Ook dat is een vorm van spontane hypnose.

Ons brein bestaat uit een bewust en onderbewust deel. Het bewuste deel is het deel van logica en kritisch denken, dit bepaalt 10% van je gedrag. Het onderbewuste deel is de wereld van emoties, beelden en gevoelens. Dit onderbewuste deel bepaalt maar liefst 90% van je gedrag.

Met hypnose kan je van klachten als stress, slapeloosheid, onrust of angst af komen. Een coach of therapeut kan jou helpen om in die diepere vorm van ontspanning te komen. Je kritisch en logisch denken staat even op een laagpitje. Je komt in contact met je gevoelens, beelden en emoties, je onderbewust zijn. Hierdoor kom je snel tot de kern van een probleem of vraag. Een coach of therapeut helpt je door de juiste vragen te stellen, waardoor jij in je onderbewustzijn antwoorden vindt. Je ontdekt wanneer en hoe een probleem ontstaan is. Daardoor leer je ook, hoe je het kan veranderen.

Hypnose en hypnotherapie treedt meer en meer op de voorgrond als een volwaardige behandelvorm. Een mooie dag dus om hier meer aandacht voor te vragen!

Interesse? Neem contact met me op.