Het is vandaag internationale dag van het slenteren. In 1979 ontstond in Amerika deze dag doordat ene meneer Rabe het idee had om de wereld om zich heen eens beter te bekijken, en daar even de tijd voor te nemen.

Vaak leven we zo snel en doelgericht dat we veel van de wereld om ons niet zien. We gaan vaak maar door en vergeten stil te staan bij de wereld om ons heen. Of om stil te staan bij de wereld in ons zelf. Hoe voel ik me momenteel en waar heb ik eigenlijk behoefte aan?

Slenteren of vertragen helpt je om bewuster te leven.

🐌 Neem ‘s-morgens op de rand van je bed een paar minuten de tijd voor een meditatie en haal even heel bewust adem.

🐌 Neem de tijd voor een kopje thee en lees wat in een boek voordat je aan je dag begint.

🐌 Spring niet op de fiets of in de auto om snel naar het werk te gaan. Maar neem je voor om rustig te fietsen, om je heen te kijken en te genieten van je omgeving. Of luister in de auto naar muziek waar je vrolijk en rustig wordt. Geniet daar echt bewust even van. Je komt rustiger aan op je werk en gaat vervolgens relaxter de dag door.

🐌 Slenter eens door de natuur. Je ze zult je verbazen dat je daardoor echt andere dingen ziet om je heen. Doordat je slentert geef je je brein het signaal dat er even niets hoeft. Zo ontstaat er ruimte voor andere gedachten.

Maak er dus een fijne slenterdag van!